• Short title article: 19-godišnjak

Mladić (19) proglašen je krivim jer je u lipnju u Velikoj Mlaci pobjegao policiji kada su ga pokušali zaustaviti, upravljao automobilom bez vozačke dozvole i nije koristio sigurnosni pojas.

Sud ga je proglasio krivim i kaznio s ukupno 1400 eura te 70 eura troškova. Izrečena mu je zabrana upravljanja motornim vozilom na 9 mjeseci nakon polaganja vozačkog ispita. Zbog priznanja počinjenja prekršaja i iskazanog žaljenja zbog počinjenog sud mu je izrekao kazne ispod propisanih posebnih minimuma, prenosi Danica.hr.

Policijski službenici u automobilu signalizirali su mu da zaustavi vozilo dok se kretao Zagrebačkom cestom u mjestu Velika Mlaka. On se na naredbu policije oglušio i nastavio voziti do mjesta Mičevec. Nakon toga je skrenuo na makadam da bi se kasnije automobilom popeo na savski nasip i spustio na zelenu površinu te se pješice od vozila udaljio u nepoznatom smjeru, stoji u presudi. Nakon uhićenja sve priznao i objasnio svoje postupke.

“Oko ponoći sam zamijetio policijsko vozilo na kojem se upalilo plavo svjetlo. S obzirom da sam ranije imao vrlo neugodno iskustvo kad sam bio zaustavljan od strane policajaca i odveden za zadržavanje, od tog su mi događaja ostale traume. Zato sam se te noći uplašio da se ne bi ponovilo nešto slično pa sam nastavio voziti, popeo sam se na savski nasip i spustio na zelenu površinu, a zatim ostavio vozilo i udaljio se u svom smjeru. Da, nisam imao položen vozački ispit i nisam bio vezan. Žao mi je, obećavam da se neće ponoviti”, izjasnio se mladić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok