• Short title article: Tragedija

Tijela sedam osoba, uključujući dvije nestale tinejdžerice i osuđenog seksualnog prijestupnika, pronađena su u ponedjeljak poslijepodne na imanju u blizini malog grada Henryetta u Oklahomi, objavio je šerif okruga.

Trupla za koje se vjeruje da su 14-godišnja Ivy Webster i 16-godišnja Brittany Brewer pronađena su kad su policajci pretraživali imanje u kojem je živio seksualni prijestupnik Jesse McFadden, rekao je šerif okruga Okmulgee Eddy Rice na konferenciji za novinare.

Druga tijela su vjerojatno McFaddenovo i članove njegove obitelji, rekao je Rice, upozoravajući da nijednu od žrtava još nije službeno identificirao okružni medicinski istražitelj. Okrug je ranije u ponedjeljak izdao upozorenje u kojem se navodilo da je dvoje tinejdžera nestalo, ali je upozorenje povučeno nakon što su tijela pronađena.

"Naša srca su uz obitelji i prijatelje, školske kolege i sve ostale", rekao je Rice.

"To je jednostavno tragedija."

Rice je rekao da su policajci stigli oko 15 sati po lokalnom vremenu kako bi pretražili posjed i pronašli su tijela. Televizijska kuća KOTV je izvijestila da je Brittany Brewer otišla provesti vikend s obitelji McFadden, pozivajući se  na njezina oca Nathana Brewera. Trebala se vratiti kući u nedjelju navečer, ali nikada nije stigla.

"Brittany je bila otvorena osoba", rekao je Brewer. "Zapravo je odabrana da bude Miss Henryette koja u srpnju ide na Nacionalni izbor za Miss u Tulsi, a sada neće uspjeti jer je mrtva. Nema je."

McFaddenu (39) trebalo je u ponedjeljak započeti suđenje za korištenje mobilnog telefona, dok je bio u zatvoru, za slanje seksualnih poruka tinejdžerici, izvijestila je postaja.

Registar seksualnih prijestupnika Oklahome pokazuje da Jesse Lee McFadden, star 39 godina, živi na adresi na kojoj su pronađena tijela, a fotografija odgovara onoj McFaddena korištenoj u lokalnim medijima. Osuđen je 2003. za silovanje u Oklahomi.

Gerald Davidson, glasnogovornik Državnog istražnog ureda Oklahome, rekao je da je jedna osoba u ponedjeljak rekla operativnoj skupini za nasilne zločine u uredu okružnog tužitelja okruga Okmulgee da su dvije djevojke možda  na imanju u Holly Roadu u blizini Henryette.

Šerifovi zamjenici dvaput su izašli na lice mjesta. Prvi put nisu ni s kim stupili u kontakt, no prilikom drugog posjeta otkrili su dokaze koji su ih doveli do tijela, rekao je Davidson.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok