• Short title article: Hrvatska

Tročlanoj obitelji pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Koprivnica te će po zaprimanju liječničke dokumentacije biti poznata kvalifikacija ozljeda.

Kako je izvijestila koprivnička policija, jučer u večernjim satima u Koprivnici u obiteljskoj kući uslijed rada protočnog plinskog bojlera i kuhinjske nape došlo je do smanjenja kisika i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida te trovanja dvoje 33-godišnjaka i 5–godišnjeg djeteta. Tročlanoj obitelji pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Koprivnica te će po zaprimanju liječničke dokumentacije biti poznata kvalifikacija ozljeda.

Policija je pozvala građane na oprez i podsjetila na nekoliko bitnih stvari oko održavanja plinskih trošila.

"Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Potrebno je da ovlašteni dimnjačar pregleda i očisti sve dimnjake prije sezone loženja, a kasnije u rokovima koji su određeni  gradskim ili općinskim odlukama. O rokovima čišćenja pitajte svog dimnjačara. Izvanredne preglede i čišćenje dimnjaka potrebno je učiniti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva. Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja je onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način", poručuju iz policije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok