• Short title article: Predala se

Njemačko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Mirnese Bešlić, podrijetlom iz Busovače, koja je ukrala prošle godine 1,25 milijuna eura.

Za njom je, inače, tragao Interpol u cijeloj Europi prije nego što se sama predala. Istovremeno je podignuta optužnica i protiv neimenovanog suučesnika koji će se uskoro zajedno s njom naći na sudu, prenosi BILD.

Nakon višemjesečne potrage Mirnesa Bešlić uhićena je u siječnju na aerodromu u Stuttgartu. Ona je iz tvrtke u kojoj je radila u Nemačkoj, sredinom listopada prošle godine, ukrala 1,25 milijuna eura.

Za njom je čak bila raspisana tjeralica i nagrada od 37.500 eura. Mirnesa je preko svog odvjetnika obavijestila njemačke vlasti da se želi predati, poslije čega su je uhitili istražitelji sa saveznom policijom.

Tužiteljstvo sada vjeruje da je Mirnesu sačekao jedan muškarac (29) u vozilu kojim su pobjegli nakon pljačke. On dosad nije uhvaćen. Međutim, pronađena je osoba za koju se vjeruje da je organizirala milijunsku pljačku.

Tužitelj Angelo Ambrosio rekao je da je taj osumnjičeni u ožujku uhićen na teritoriju Nemačke i da se kao i Mirnesa nalazi u istražnom zatvoru.

On se tereti da je "organizirao bijeg svojih suučesnika".

Datum ročišta u pokrajinskom sudu u Stuttgartu još nije utvrđen. Istražitelji i dalje tragaju za ukradenim novcem.

- Još nije utvrđeno gdje se nalazi novac - rekao je tužitelj Ambrosio.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok