• Short title article: Predsjednik Grupe Pivac

"Ivici je pozlilo je na plaži gdje su ga pokušali reanimirati, ali nažalost na putu prema splitskom KBC-u je preminuo", objavila je udruga Zavičajna Udruga Zavojane uz sućut obitelji.

Poduzetnik i predsjednik Grupe Pivac Ivica Pivac (71) umro je u ponedjeljak kasno poslijepodne na putu prema bolnici, nakon što mu je pozlilo na plaži, objavila je Zavičajna Udruga Zavojane.

Danas, u kasnim poslijepodnevnim satima, na putu prema splitskoj bolnici, preminuo je Ivica Pivac, suvlasnik i predsjednik uprave Grupe Pivac, stoji u objavi.

"Ivici je pozlilo je na plaži gdje su ga pokušali reanimirati, ali nažalost na putu prema splitskom KBC-u je preminuo", objavila je udruga uz sućut obitelji.

Priča o Mesnoj industriji Braća Pivac počinje u gradiću Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori 1952.

Kompanija je, kako se navodi na njezinim internetskim stranicama počela kao mali obiteljski obrt, a s godinama je izrasla u jednu od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj.

Tvrtka ima 250 maloprodajnih poslovnica diljem zemlje.

Osim Mesne industrije Braća Pivac, Grupa Pivac obuhvaća još dvije mesno-prerađivačke tvrtke - PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda.

Mesna industrija Braća Pivac izvijestila je u siječnju 2020. da je prešla prag od 50 posto dionica u Krašu. Mediji su u rujnu 2021. izvijestili su da je Mesna industrija Braće Pivac kupac velikog paketa dionica Podravke koje je prodao Erste plavi mirovinski fond.

Grupa Pivac u vlasništvu je Ivice i Nevena Pivca te njihova nećaka Miljenka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok