• Short title article: Poljska

Ostaci dvije mrtve bebe otkriveni su u plastičnim vrećicama u plitkim grobovima u petak dok je treće novorođenče u poodmaklom stadiju raspadanja pronađeno u subotu.

Stravičan slučaj na sjeveru Poljske. Troje mrtve novorođenčadi pronađeno je u podrumu kuće. Uhićeni su otac (54) i njegova kći (20) za koje se sumnja da su bili u incestuoznom odnosu.

Ostaci dvije mrtve bebe otkriveni su u plastičnim vrećicama u plitkim grobovima u petak dok je treće novorođenče u poodmaklom stadiju raspadanja pronađeno u subotu.

Pjotr Gierasik (54) optužen je za tri ubojstva te incest s 20-godišnjom kćeri kao i za incestuozne odnose s drugom kćeri. Starija kći Paulina Gierasik optužena je za dva ubojstva te incest. Piše Dnevnik.hr.

Tužiteljstvo smatra da je Pjotr Gierasik dvoje ubijene djece dobio s 20-godišnjakinjom za koju kažu da je bila u sporazumnoj vezi s ocem. Treće dijete bilo je iz veze koju je imao s drugom kćeri nakon što ju je silovao. Tužitelji su kazali da 54-godišnjaka sumnjiče i za ubojstvo treće bebe.

Do ovih jezivih otkrića došlo je nakon što je policija dobila dojavu socijalne službe. Pjotr se u selo doselio prije otprilike 15 godina, a nakon smrti supruge ostao je sam s djecom. Bilo ih je 10-12, a najstariji su već odselili iz roditeljske kuće, rekao je jedan mještanin.

“Pjotr je ostavio dobar dojam. Dvorište je zapušteno, ali je ugradio nove prozore na kuću. Nije pio, vodio je djecu u šetnju ili u šumu u branje gljiva. Bili su obična obitelj. Tko bi rekao da se takve gadosti događaju u njihovom domu“, rekao je mještanin, prenosi Daily Mail.

Ali kolege u slastičarnici u kojoj je Paulina radila u susjednom selu Stara Kiševa posumnjali su da je trudna nakon što je počela nositi široku odjeću. Zatim je uzela tri tjedna godišnjeg, ali se vratila nakon samo tjedan dana.

Jedna radnica iz trgovine rekla je:

“Svi smo pretpostavljali da je trudna, mislim da je nosila steznik. Kad se ranije vratila s odmora, promjena je bila vidljiva. Bila je puno mršavija, slabija i stalno umorna. Kad smo je pitali za dijete, odglumila je iznenađenje i negirala da je rodila.”

Drugi mještanin je rekao da su Pjotr i Paulina živjeli kao par: “Hodali su ruku pod ruku, zvala ga je imenom. Prije nekoliko mjeseci joj je obrijao glavu kako je drugi muškarci ne bi gledali. Gledala je u njega kao u Boga.”

Jedan od Paulininih kolega navodno je alarmirao socijalnu službu nakon što je vidio uznemirujuću SMS poruku koju je 20-godišnjakinja poslala svom ocu.

Čeka se obdukcija kako bi se utvrdilo kako su bebe umrle. U međuvremenu, policija nastavlja pretraživati imanje kako bi vidjela ima li još tijela skrivenih u kući.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok