• Short title article: Hrvatski ministar

"Došlo je do udara u kombi vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera", kazala je Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika.

Hrvatski ministar Mario Banožić u subotu ujutro sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba preminula. Trenutno poznate informacije o nesreći otkrila je Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika.

Prema do sada utvrđenom, kako je kazala, vozač osobnog automobila nije provjerio da može na siguran način preteknuti teretno vozilo ispred sebe. 

"Prema do sada utvrđenom, vozač osobnog automobila, 44-godišnjak, upravljajući osobnom automobilom započeo je pretjecanje teretnog vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru, prethodno ne provjerivši da to može učiniti na siguran način imajući u vidu uvjete na cesti i vremenske prilike. U tom trenutku došlo je do udara u kombi vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera", kazala je. 

Vozač kombi vozila poginuo je te je naložena obdukcija, dok je ministar Banožić teško ozlijeđen. On je prebačen u bolnicu u Vinkovce, a potom u Osijek. 

"Tijekom očevidi naložili smo sve radnje potrebne kako bi se prikupili svi podaci radi razjašnjenja svih okolnosti i uzroka prometne nesreće. Izuzeli smo krv i urin radi utvrđivanja prisutnosti alkohola, o tome još nemamo podatke. Rezultate očekujemo uskoro", navela je Luburić.

Za sada, dodaje, nema podataka o kojoj se brzini radilo. "Tijekom postupka utvrdit će se i brzina oba vozila, zato nam je potrebno vještačenje", ističe. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok