• Short title article: Pomogla braća

Ovih je dana donesena presuda protiv tri mladića koji su jednog dana u listopadu, u večernjim satima, sudjelovali u okršaju ispred jednog karlovačkog kafića.

Jedan je od njih pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir tako da je fizički napao 16-godišnjakinju "na način da ju je rukama odgurnuo od sebe, kojom prilikom je ista pala preko stolice na pod terase", stoji u presudi koju prenosi Danica.

Ona je zatim mladića šakom snažno udarila po nosu. Mladić se pokušavao izmaknuti, ali nije uspio, pa ga je povukla za majicu, zaustavila u bijegu i više puta svom snagom udarila šakom u glavu. Pridružio joj se i njezin maloljetni brat (17), koji ga u prolazu "nogom udara u lijevi lakat ruke". Sestri i bratu potom u pomoć pristižu 18-godišnjak, 17-godišnjak i 19-godišnjak, koji su ga nastavili tući.

Mladić je u jednom trenutku uspio pobjeći od tučnjave na terasi kafića, ali oko ponoći odlučuje se opet vratiti na mjesto "zločina", gdje ga je 17-godišnjak ponovo udario. Sutkinja je ovih dana dvojicu punoljetnih mladića koji su sudjelovali u premlaćivanju, kao i pretučenog mladića, proglasila krivima te im odredila 100 eura kazne plus 20 eura troškova postupka.

Malodobnim sudionicima, 16-godišnjakinji i dvojici 17-godišnjaka, sudit će se u odvojenom postupku. Presuda je nepravomoćna i osuđeni se trojac na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok