• Short title article: Prodavali kokain i kanabis

Nakon nekoliko mjeseci intenzivne istrage, policija Salzburga i Gornje Austrije uspjela je da razbije narko bandu koja je djelovala u ovom području, a na čijem se čelu nalazio narkobos iz BiH.

Prodavali kokain i kanabis

Kako je utvrđeno, oni su u proteklom periodu preprodali 26 kilograma kokaina i 334 kilograma kanabisa.

Naime, u maju mjesecu je uhapšeno devet osoba kod kojih su pronađeni određeni tragovi koji su doveli do samog vrha ove bande i daljih hapšenja.

A, sve je počelo prošle godine kada su uhapšena dva državljanina Srbije i jedan Austrijanac kod kojih je pronađeno 12 kilograma kanabisa i 100 grama kokaina. Policija je shvatila da oni rade za nekog, pa su tako istragom došli do 35-godišnjeg državljanina BiH, koji je bio nastanjen u Salzburgu, a koji je i nakon hapšenja svojih ljudi, nastavio sa radom. Tada je ovaj državljanin BiH postao glavni fokus istrage.

Brat mu bio desna ruka

- Naravno, on je i dalje imao svoje ljude sa kojima je nastavio da radi. Drogu je dovozio iz inostranstva, skladištio je u Salzburgu i preprodavao po cijelom regionu Gornje Austrije - stoji u priopćenju.

Njegova desna ruka je bio njegov brat, koji je živio u Ansfeldenu. Svi uhapšeni su dobi između 26 i 53 godine, od kojih je većina imala prijavljeno boravište u Salzburgu. Svi oni vuku porijeklo sa Balkana, a najviše ih je iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Pod istragom su i navodni kupci tj. njihove redovne mušterije. Svi osumnjičeni nalaze se u pritvoru, a ukoliko budu osuđeni, neke od njih čeka i do 15 godina zatvorske kazne, prenose Nezavisne novine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok