• Short title article: Neviđen zločin u Americi

Vlasti američke saveze države Illinois pokrenule su u ponedjeljak potragu za 23-godišnjim muškarcem osumnjičenim za ubojstvo osam osoba vatrenim oružjem u gradu Joliet, oko 56 kilometara od Chicaga, izvijestila je policija.

Motiv ubojstava još nije poznat, no osumnjičeni za kojim se tragalo je poznavao svoje žrtve, rekli su policijski službenici u izjavi za medije, javlja Hina.

Kao sumnjivca za navedena zlodjela policija je identificirala 23-godišnjeg muškarca.

U ponedjeljak kasno navečer, policija je rekla da su ga locirali u blizini Natalije u Teksasu te da se vjeruje da si je oduzeo život pištoljem nakon sukoba s policijom, piše ABC.

Prvu žrtvu, 28-godišneg muškarca porijeklom iz Nigerije koji je zadnje tri godine živio u SAD-u, osumnjičeni Romeo Nance je ustrijelio u nedjelju poslijepodne iz osobnog vozila. Sljedeće su jutro policijski službenici pronašli pet tijela u kući u kojoj je stanovao osumnjičenik te potom još dva tijela u kući preko puta, čime se broj žrtava popeo na osam.

Za potonjih sedam ubijenih osoba, čija su tijela pronađena u dvije spomenute kuće, policija vjeruje da su bili članovi iste obitelji.

"Policajac sam 29 godina. Ovo je vjerojatno najgori zločin s kojim se susrećem", rekao je načelnik policije u Jolietu William Evans.

Osim toga, u pucnjavi za koju se sumnjiči ista osoba, ranjena je i 42-godišnja žena, no ona nije bila povezana sa ostalim žrtvama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok