• Short title article: Egipatskog porijekla

Slučaj silovanja 13-godišnjakinje koji se dogodio u siječnju prošle godine zgrozio je talijansku javnost.

Skupina od sedam mladića, među kojima su dvojica bila maloljetna, silovala su djevojčicu u javnom toaletu vile Bellini u Cataniji te su prisilili njezina 17-godišnja momka da svjedoči tom napadu. Napadači su egipatskog porijekla.

'Preklinjem te, preklinjem te, nemoj me ozlijediti, pusti me...', kazala im je djevojčica pokušavajući ih uvjeriti da je ne napadnu, prenosi talijanska agencija ANSA.

Djevojčica je prepoznala dvojicu silovatelja, ali nije mogla identificirati ostale, navodeći da im nije vidjela lica i da ne želi optuživati ​​nevine. Identifikaciji ostalih 5, osim jednog od njih koji je surađivao s istražiteljima, pridonio je i dečko 13-godišnjakinje.

Ročište

Ispitivanje petorice osumnjičenih održat će se u ponedjeljak ujutro u Palači pravde u Kataniji pred istražnim sucem Carlom Umbertom Cannellom. Zamjenik tužitelja Sebastiano Ardita i zamjenica Anna Trinchillo zatražili su potvrđivanje odredbe i određivanje mjere opreza u zatvoru za četvoricu osumnjičenih i kućni pritvor za petog koji je u prvim fazama istrage surađivao u identificiranje 'bande' koja je navodno sudjelovala u nasilju.

Istraga je u tijeku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok