• Short title article: Niš

Petdesetdvogodišnji B. M. iz Niša, koji je optužen da je više puta silovao kćerku staru 21 godinu i napravio joj dijete, osuđen je u Višem sudu u Nišu na zatvorsku kaznu od devet godina i dva mjeseca.

- Okrivljeni B.M. proglašen je krivim zbog produženog krivičnog djela silovanje i krivičnog djela nasilje u porodici, te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 9 godina i 2 mjeseca, u koju mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 9. ožujka 2023. godine do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora - kazali su za Telegraf u Višem sudu u Nišu.

B. M. je optužen da je prvi put počinio gnusno krivično djelo još 2020. godine i to tek nakon što je njegova kćerka napunila 18 godina i postala punoljetna.

Kako prenosi Telegraf, djevojka je ranije bila smještena u hraniteljskoj obitelji. Po sticanju punoljetnosti se odlučila vratiti, što se ispostavilo kao kobna greška jer, kako se sumnja, otac ju je silovao prvog dana kada se vratila. 

Ona je tek smogla snage poslije šest mjeseci da progovori, a to je uradila rekavši svojoj majci. Ginekološkim pregledom utvrđeno je da je trudna. 

Budući da je, prema neslužbenim saznanjima, B. M. negirao djelo, a nije bilo svjedoka, niški kriminalistički inspektori inicirali su DNK analizu, koje je bilo naloženo po rođenju bebe. 

Krivičnu prijavu, a potom i optužnicu protiv oca monstruma, zapečatila je DNK analiza, urađena poslije rođenja bebe, kojom su potvrđene užasne sumnje – da je osumnjičeni B. M. otac kćerkinog djeteta.

Nakon što je DNK analiza pokazala da je osumnjičeni B. M. u prvom stupnju srodstva i sa svojom kćerkom i sa njenom kćerkom, uhićen je i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je policijsko zadržavanje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok