Županijski stožer civilne zaštite na današnjoj 18. izvanrednoj sjednici donio je dvije nove Zapovijedi. Prvom Zapovijedi dozvoljen je rad ugostiteljskim objektima svih kategorija – terase i prostor unutar objekta (osim svadbenih salona i disko/noćnih klubova), a s radom mogu početi i auto škole.

Radno vrijeme subjekata iz ove Zapovijedi i subjekata iz Zapovijedi broj: 11-01-40-92/20 od 7. travnja 2020. godine te Zapovijedi broj: 11-01-40-122/20 od 30. travnja 2020. godine je prema dosadašnjoj praksi prije donošenja Odluke Vlade Hercegbosanske županije o proglašenju nesreće uzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Hercegbosanske županije.

>>> Upute za rad kafića i restorana: Evo kojih se mjera moraju svi pridržavati

Svi pravni subjekti se trebaju pridržavati preporuka za sprječavanje širenja infekcije koronavirusa, propisanih od strane Zavoda za javno zdravstvo HBŽ, koje će biti dostupne na stranici Vlade HBŽ (www.vladahbz.com).

>>> Preporuke Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije

Zapovijed stupa na snagu danom donošenja i možete je preuzeti OVDJE

Druga Zapovijed je stavljanje van snage Zapovijedi broj: 11-01-40±62.7/20 od 20. ožujka 2020. godine koja se odnosi na obustavu javnog, linijskog i izvanlinijskog prijevoza putnika u cestovnom prijevozu na području Hercegbosanske županije.

Zapovijed možete preuzeti OVDJE, a stupa na snagu danom donošenja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok