Vezano za objavu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, kako Šumsko gospodarsko društvo "HERCEGBOSANSKE ŠUME" d.o.o. KUPRES ne poštuje realizaciju potpisanih ugovora ovim putem moramo izvijestiti javnost o stanju oko realizacije ugovora na području Glamoča.

Kao prvo razlog našeg ne dolaska na sastanak je aktualna zabrana okupljanja više od 5. osoba koju je donio propisana Naredbom broj: 09-03-33-10/20 od 21.08.2020. koju je donio Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, pa nam nije jasno kako se u istoj zgradi organiziraju sastanci u kojoj je samo nekoliko dana prije donesena Naredba da se zabranjuju isti.

>>> Održan sastanak s drvoprerađivačima iz Glamoča

Što se tiče zaključka Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije da se drvoprerađivačima s područja Općine Glamoč ne ispunjavaju ugovorne obveze od strane ŠGD “HERCEGBOSANSKE ŠUME" d.o.o. KUPRES, moramo obavijestiti javnost da je u potpunosti promašen jer uvidom u našu evidenciju realizacije ugovora vidimo da kupci koji su redovno izmirivali ugovorne obveze prema Društvu, imaju postotak realizacije ugovora identičan postotku realizacije proizvodnje Društva, dok su kupci koji nisu redovno izvršavali obvezu plaćanja su u zaostatku što je rezultat dugovanja prema ŠGD “HERCEGBOSANSKE ŠUME" d.o.o. KUPRES.

Uz navedeno, napominjemo da je velika većina kupaca odbijala utovare po našim pozivima, a kupci koji su u zaostatku zbog neizmirenih obveza po kupoprodajnim ugovorima biti će u mogućnosti preuzimati robu po izmirenju svojih obveza , a sukladno dinamici isporuke.

Nadamo se da cilj ovog sastanka nije prikupljanje političkih poena u predizborno vrijeme, nego da se radi o dobronamjernim sugestijama po prikupljenim informacijama samo jedne strane.

Priopćeno je iz ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok