Poštovani učitelji, nastavnici, profesori, odgajatelji, stručni suradnici, danas 5. listopada u ime Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i u svoje osobno ime upućujem vam iskrene čestitke i želim uspjeh i napredak u vašem plemenitom i važnom zvanju.

Svatko od vas, drage kolegice i kolege, svakodnevno u svojim učionicama i razredima gradi i odgaja budućnost. Iznimno važan i zahtjevan je to posao, traži cijelu, predanu osobu i stoga vam pored čestitki iskazujem i poštovanje. Ovim putem pozivam učitelje i učenike u našoj županiji da 5. listopad, koji će ove godine prosvjetni djelatnici provesti radno, bez svojih uobičajenih svečanih aktivnosti i okupljanja u školama, jedan školski sat posvete razgovoru o važnosti učiteljskog zanimanja i položaju učitelja u društvu, jer su učitelji stup društva, a obrazovanje ulaganje u budućnost. U najtežim vremenima pandemije i nastave na daljinu ste reagirali odlučno, profesionalno i za svaku pohvalu.

Stoga, još jednom iskreno čestitam Svjetski dan učitelja svim prosvjetnim djelatnicima i zahvaljujem vam što predano i odgovorno u vrijeme pandemije provodite epidemiološke mjere, održavate nastavni proces živim, odgajate i obrazujete unatoč svim preprekama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok