Među više od 900 projekata koje je TIKA, Turska agencija za koordinaciju i suradnju, realizirala za 24-godišnjeg prisustva u BiH, našao se i onaj vezan za Medžlis Islamske zajednice u Livnu. Početak njegove realizacije popratila je ekipa Federalne televizije.

Uz humanitarne i projekte vezane za gospodarstvo, poljoprivredu i zdravstvo,TIKA daje potporu obrazovanju i projektima stručnog osposobljavanja. Jedan od njih realizirat će se i u Livnu.

“Turska razvojna agencija je među mnogim projektima koje smo radili u BiH realizirala projekat podrška MIZ Livno dodijelivši 10 laptopa i potrebnu informatičku opremu za obrazovanje po pitanju informatike”, kazao je Ahmet Bojraz, zamjenik koordinatora TIKA-a za BiH.

“Polaznici tog tečaja bit će, nadamo se, prije svega mladi, zatim oni koji su nezaposleni, pobrinut ćemo se da bude i određeni broj žena itd. Znači, cilj nam je da pomognemo one kojima je najpotrebnije, odnosno da im ovaj tečaj bude, ako bog da, od koristi u njihovom osobnom i profesionalnom usavršavanju”, kaže Šejla Mulić Kevrić, muallima MIZ Livno.

Dopremom i postavljanjem opreme započelo se s realizacijom prve faze projekta u opremu kojega je, zahvaljujući donatoru, uloženo više od 10 tisuća maraka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok