Na visoravni Kruzi, iznad grada Livna, obitava oko 800 divljih konja.  Divlji konji svake godine privlače sve više i više turista iz cijeloga svijeta.

(Danijel Duvnjak i Zlatko Miloloža Pače)

Prije nekoliko tjedana vozač quada , Marko P., u podnožju planine Cincar je primjetio mlado ždrijebe kako bespomoćno leži.  Ozlijeđeno, samo i prepušteno predatorima s Kruga.  Isti je javio poznanicima da ždrijebe treba pomoć.  A poznanici su se pozivu i odazvali.

Danijel Duvnjak i Zlatko Miloloža Pače su došli podno planine Cincar kako bi pomogli mladoj kobili. Kako je za Livno Online rekao Danijel radi se o mladoj kobili koju su najvjerovatnije ozlijedili stariji konji.

Mlada kobila nije bila u najboljem stanju pa su odlučili istu odvesti do ranča na Crnoj stini u vlasništvu Branka Popovića. Inače, na tome ranču Danijel i Zlatko drže vlastite konje.

„Otišao sam do mlade kobile isti dan kada sam dobio poruku. Nije mi izgledala najbolje. Imala je ozlijede na nogama i ostalim dijelovima tijela. Dao sam joj vode u nadi da će joj biti bolje. Sutradan sam opet  sa Zlatkom došao i zatekli smo je na istome mjestu. Odlučili smo je premjestiti na ranč u Crnoj stini gdje, inače ja i Zlatko, držimo vlastite konje. O svemu smo obavijestili nadležne institucije i pozvali smo veterinare koji su joj sanirali ozljede“, govori nam Danijel.

U pomoć su pritekli i veterinari koji su joj sanirali ozljede. Nekoliko dana nakon spašavanja mlada kobila je puno bolje i veselo trči na ranču u Crnoj stini.

Planirano je da mlada kobila bude vraćena u prirodno stanište na Krug planinu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com