U programu HDZ BiH značajno mjesto zauzima pitanje zdravstva i socijalne skrbi. Iskazali su to svojim posjetom Udruzi žena oboljelih od karcinoma dojke ''Bistrica'' Livno, predstavnici GO HDZ BiH Livno, predsjednik Ivan Jozić i kandidat za gradonačelnika dr. Darko Čondrić.

Priroda posla kojeg već godinama obavlja povezuje dr. Čondrića s članicama ove udruge gotovo svakodnevno. Problematika s kojom se suočavaju kroz svoj rad bila je povod razgovora, u kojemu su članice iznijela svoja razmišljanja i stavove kojima bi se olakšala borba s bolešću, koja predstavlja  jedan od najvećih rizika za zdravlje žena današnjice.

"Ja sam prije svega liječnik i ostajem liječnik i ubuduće. Želim vam poslati jasnu poruku da ne trebate imati bojazan da ćete ostati bez mog dijela pomoći u svemu onom što vaše liječenje zahtjeva. Naći ćemo model i zadržati prisutnost u vašem svakodnevnom liječenju, a siguran sam da se i s pozicije gradonačelnika mogu pronaći novi načini pomoći rada ove a i drugih udruga na području Livna“ rekao je doktor Čondrić i poručio: ''Nije mi vizija ostvariti sebe dodatno u bilo kakvom drugom smislu, već jednostavno učiniti ovu sredinu gdje živim, naše Livno, boljim mjestom za život svima nama".

Predsjednica Udruge ''Bistrica'' Livno, Slavica Gotovac, zajedno s ženama iz udruge, u ovom  prijateljskom i neformalnom susretu, detaljnije je upoznala goste sa svim aktivnostima i planovima u radu. Članice Bistrice iskazale su svoju potporu u vremenu koje predstoji, zahvalivši se za dosadašnju pomoć dr. Čondriću, kao i predsjedniku GO HDZ BiH Livno i predsjedniku Vlade HBŽ Ivanu Joziću.

Kvalitetan i profesionalan odnos nastaviti će se i u budućnosti, a izbor gradonačelnika i članova Gradskog vijeća Livna iz reda HDZ BiH, jamac je još snažnije suradnje kako s ovom tako i ostalim udrugama Livna, zaključeno je na sastanku.

Ured za odnose s javnošću ŽO HDZ-a BiH HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok