Prva osoba Županijske neovisne liste Draško Dalić prije dva dana žurno je odgovorio na priopćenje ŽO HDZ-a BiH HBŽ-a pod naslovom ŽNL= ČNS ( Čapljina u srcu).

Izražena nervoza, grč, gnjev i nebuloze preplavili su Dalićevo priopćenje-odgovor. Znano je od ranije da nema talenta za politiku, a evo sad sam otkriva da nema talenta i znanja za civilizirani javni dijalog.

Odgovor vrvi prizemnim vokabularom usmjerenim prema političkoj stranci u kojoj je djelovao više od 25 godina. Nezabilježeno. Tako valjda mora biti kad se nema dostojanstva , poštovanja i samopoštovanja. U nedoličnom rječniku nigdje činjenica i argumenata. Sam je u odgovoru priznao da je odstupio od nekih principa protežiranim s njegove strane i prihvatio je političku trgovinu s Ivanom Vukadinom za koga smo već ranije napisali da želi biti predsjednik Vlade HBŽ-a i da želi imati svog ministar financija. Našao ga je eto u Drašku Daliću diplomiranom agronomu. Zamislite agronom ministar financija. Eto dokle Dalić radi na uništenju svog samopoštovanja i općeg dobra. Podržava da mandatar Vukadin upravlja i odlučuje sa svim financijskim tokovima u HBŽ-u i svim drugim što iz toga proizlazi. Niste valjda zaboravili da ste kao predsjednik Vlade HBŽ-a ne jednom tražili da se određene subvencije pravično rasporede svim općinama u županiji. A bilo je kako je bilo (zapisnici). U njegovom nastojanju da ovlada svim financijskim tokovima u HBŽ-u nije pristao da HDZ BiH Livna predloži ministra financija. Za divno čudo našao ga je u agronomu Drašku Daliću. Jasno lakše bi vladao resornim ministarstvom.

Što se tiče Prostornog plana HBŽ-a nismo tražili Dalićevu naknadnu pamet u pisanijama po portalima o prometnoj izoliranosti Livna već odgovor kako da se urađeni Prostorni plan HBŽ-a za vrijeme njegova mandata nije našao na sjednici Vlade HBŽ-a. Hoćete reći da niste znali što trebate raditi? Prostorni plan je jedna od glavnih pretpostavki razvoja svake županije, pa tako i HBŽ-a. Da imamo Prostorni plan HBŽ-a lakše bi dolazile investicije, javna bi uprava bila efikasnija i bila na usluzi potencijalnim investitorima.

U odgovoru ste naveli da nemate potpisani koalicijski sporazum s Vukadinom i onima koji su vas rušili s mjesta predsjednika Vlade HBŽ-a. Upućeni znaju da za koalicije nije potreban pisani sporazum. Sve potvrđuje praksa i život za što ste pružili dovoljno dokaza. Aktivirajte malo memoriju Daliću što ste pisali o pojedinim ministrima iz Vlade HBŽ-a kojoj ste bili predsjednik . U koliziji ste sa pisanim i činjenim. Ne radite protiv mjesta u kojem ste rođeni i odrasli.

ŽO HDZ BiH HBŽ

Ured za odnose s javnošću ŽO HDZ-a BiH HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok