Nakon posjeta Tomislavgradu, predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović i ministar MVEP-a RH Grlić Radman posjetili su Livno i održali sastanak s izaslanstvom GO HDZ-a BiH i kandidatom za gradonačelnika Darkom Čondrićem. Sastanku je nazočila i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predstavnici GO HDZ BiH i domaćini današnjeg susreta istaknuli su kako imaju veliko zadovoljstvo da mogu upoznati ministra Grlić Radmana s programom i projektima koji su spremni i s kojom kreću u realizaciju nakon pobjede nakon lokalnih izbora i pobjede kandidata HDZ-a BiH Darke Čondrića.

Tijekom razgovora poseban naglasak stavljen je na gospodarski i ekonomski faktor i mehanizme, kao i stvaranje mreže suradnje sa svim institucijama u RH kojima bi se napravio temelj za iskorak na obostrano zadovoljstvo.

Čović je izdvojio kako očekuje uvjerljivu pobjedu HDZ-a BiH u Livnu što svima treba poslužiti kao snažan motiv za sve smjernice i ideje sadržane u programu za sljedeće četiri godine, prije svega u onim dijelovima koji će svakom stanovniku Livna omogućiti kvalitetan život i normalan standard kao preduvjeta za sve druge segmente.

Čović je napomenuo kako i Livno, kao i svaka druga sredina u BiH, imaju potporu stranačkih tijela i središnjice kako bi ostvarili vrhunski uspjeh.

Ministar Grlić Radman zahvalio se na gostoprimstvu i podržao ideje koje su iznesene, istaknuvši kako je umrežavanje ne samo sa RH, nego i s institucijama i fondovima EU u čemu će RH dati svoja iskustva, jamac kvalitetnog i dugoročnog razvoja.

Nakon sastanka, Čović i Grlić Radman uputili su se u obilazak franjevačkog muzeja i galerije Gorica, kao jedne od najvažnijih institucija kulturne baštine, ne samo u Livnu, nego i u čitavoj Bosni i Hercegovini.

Naposljetku posjete, upriličen je posjet i susret sa župnikom fra Vinkom Sičajom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok