Stočarstvo kao grana poljoprivrede jedna je od primarnih djelatnosti kojom su se ljudi s područja Livna bavili desetljećima.

Ekipa s Farme Podhum bavljenje stočarstvom podignula je na jednu višu razinu! Prvi na ovim područjima počeli su organizirano uzgajati pasminu Salers koju su uvezli sa francuskih pašnjaka a uz svoje stado, do sad se preko Farme Podhu formiralo preko 20 drugih stada u BiH.

Mnoge su inovacije koje su uveli u bavljenje stočarstvom u Livnu a izdvojit ćemo posljednju, izgradnju koral parka - sustava za upravljanje, odvajanje, sortiranje, cijepljenje i vaganje goveda, vađenje krvi, označavanje i provodjenje svih uzgojnih i veterinarskih mjera.

S kojim se problemima susreću u svom radu a u kojima im Gradska uprava može pomoći saznali su tijekom posjeta Farmi Podhum kandidat HDZ-a BiH za gradonačelnika Livna Darko Čondrić, kao i kandidati s liste HDZ-a BiH, nositelj Josip Gelo, Saša Grabovac, Glorija Lijović, Martina Pavlinović Barać, Tatjana Cikoja, Goran Pravdić, Mario Ivković i Vanja Beljan. Sa kandidatim HDZ-a BiH bio je i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Livno Ivan Jozić koji je i ranije kroz poziciju predsjednika Vlade HBŽ surađivao sa Farmom Podhum.

 

Priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok