Livanjski kraj je nadaleko i od davnina poznat po proizvodnji sira. Jedan od vodećih proizvođača ovog livanjskog brenda je mljekara Eko sir Puđa.

Tomislav Puđa, vlasnik mljekare Eko sir Puđa, je u prostorijama ove moderne mljekare u Mišima ugostio zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krišto, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a BiH Livno Ivana Jozića, kandidata HDZ-a BiH za gradonačelnika Livna Darka Čondrića, nositelja liste HDZ-a BiH za gradsko vijeće Livno Josipa Gelu te kandidate za vijećnike Iliju Mihaljevića, Divnu Kasalo, Tatjanu Cikoja i Sašu Grabovca.

Tijekom razgledavanja mljekare gosp. Puđa je upoznao budućeg gradonačelnika dr. Čondrića i kandidate za vijeće sa procesom proizvodnje ovog za Livno tako važnog proizvoda. Kandidati HDZ-a BiH su izrazili zanimanje na koji to način još Gradska uprava može pomoći, ponajprije u daljnjoj promociji mljekare 'Eko sir Puđa' ali i drugih, malih i velikih proizvođača livanjskog sira.

Sam proces prolaska kroz proizvodni pogon je osmišljen tako da bude i turistički zanimljiv. Krenete tako da obučete zaštitna odjela, pa zatim kroz sve dijelove proizvodnje a na kraju završite u super modernoj kušaoni gdje za kraj uživate u ovoj deliciji.

Dodajmo da je i dr. Čondrić koji je godinama uključen u rad našeg sportskog brenda, malonogometnog kluba Seljak Livno Bus, darivao gosp. Puđu, inače velikog ljubitelja sporta, sa prikladnim poklonom.

 

Priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok