Prije nekoliko dana na adrese grada Livno, Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ, Zavoda za javno zdravstvo HBŽ, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalnog ministarstvo zdravstva i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine upućen je zahtjev za hitnu intervenciju pri nabavci ginekološkog UZ aparata Domu zdravlja Livno.

U obrazloženju zahtjeva stoji sljedeće:

Budući da je Služba za zdravstvenu zaštitu žena pri Domu zdravlja Livno ostala bez neophodnog ultrazvučnog aparata (servisiranje nije moguće), istoj je onemogućeno da neometano obavlja poslove dijagnostike i pregleda. Budući da živimo u 2020.godini, a ne u 1020., neophodno je da se ženama Livna omogući suvremen liječnički pristup uz najbolje dijagnostičke aparate i uređaje.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Livno jedna je od rijetkih funkcionalnih institucija u Livnu, a u kojoj žene dobivaju vrhunsku stručnu i profesionalnu zdravstvenu uslugu. Također, čekanja na preglede su minimalna, a svaka pacijentica ima brz, besplatan i stručan pristup osoblja ove Službe.

Svako društvo je utemeljeno na majci, ženi koja, prirodom i svojom biti, obnavlja i održava isto. Svi smo svjesni važnosti kvalitete zdravstvenih usluga koje se tiču zdravlja ženskih reproduktivnih organa, trudnoća, malignih oboljenja itd. Stoga, ovaj zahtjev, smatramo imperativom i obvezom  na prvom redu zbog navedenih činjenica o ženi, čovjeku, koja rađa drugog čovjeka. S druge strane, obveza je svih navedenih naslova  kojima je upućen ovaj zahtjev da isti ispune i realiziraju u najkraćem mogućem roku.

Zbog Ustava BiH, ljudskih, ženskih prava, zbog poreza koje plaćamo i zbog činjenice da nam se bruto plaća umanjuje svaki mjesec, a opet, zbog doprinosa za zdravstvo.  Zbog javnog zdravlja, očekujemo Vašu blagovremenu reakciju, ali i zato što mi, žene, zaslužujemo biti liječene i imati suvremen pristup ženskom zdravlju.  

U ime pacijentica , srdačan pozdrav!

Pacijentica: Hana Milak

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok