Od koronavirusa nije imuno ni zdravstvo, a u ovom trenutku statistički podaci govore da je u HBŽ 10 liječnika i 39 medicinskih sestara/tehničara pozitivno, dok je u izolaciji 7 liječnika i 10 medicinskih sestara/tehničara.

Izvan pogona su i četiri vozača hitne pomoći, tri u DZ Livno i jedan u DZ Tomislavgrad - doznaje Večernji list od Vasilije Broćeta, ministrice rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih.

Gledano po zdravstvenim ustanovama najteža situacija je u Županijskoj bolnici Livno u kojoj su tri liječnika pozitivna, 23 sestre/tehničara, a u izolaciji su jedan liječnik i jedna sestra.

U livanjskom Domu zdravlja sustav je pred kolapsom budući da je čak šest liječnika pozitivno te devet medicinskih sestara/tehničara, a u izolaciji su četiri liječnika, pet sestara i tri vozača hitne pomoći.

U DZ Tomislavgrad je trenutno pozitivan jedan liječnik, pet sestara/tehničara, u izolaciji je jedan liječnik, dvije sestre/tehničara i jedan vozač hitne pomoći.

U DZ Kupres pozitivne su dvije sestre/tehničara, a u izolaciji su 1 liječnik i dvije sestre. U domovima zdravlja u Drvaru i Glamoču trenutno nema pozitivnog, a ni osoblja u izolaciji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok