Pred nama su uskoro lokalni izbori. Nositelj liste za Gradsko vijeće Livna je Božo Perić iz HDZ-a 1990. Postavili smo mu pet pitanja.

1. Što Vas je motiviralo da se uključite u lokalnu politiku?

Povratkom iz Dalmacije 2005.g., u ruralno povratničko selo, naišao sam na brojne probleme kao i lokalno stanovništvo koje tu živi. Kako se većinom radilo o starijoj populaciji mene su često angažirali u rješavanju istih. Vremenom mi je obitelj rasla, djeca nisu mogla ići u školu jer nisu imali adekvatnog prijevoza  i bio sam prisiljen tražiti rješenja jer se vlast nije vele trudila planski rješavati probleme nego se sve nekako  stihijski odvijalo.

 

Sa odmakom od petnaestak godina slobodno mogu reći trud ipak nije bio uzaludan mada bi mi životni put sigurno lakši da sam preselio u Grad ili pak otišao u neku od zapadnih zemalja.

2. Što bi javnost trebala znati o Vama kao kandidatu na predstojećim lokalnim izborima?

Mislim da me javnost jako dobro poznaje kroz rad u srednjoj strukovnoj školi, mjesnoj zajednici kao i sa prethodnih izbora kada sam na istima pobjedio, ali znate što se kasnije odigralo na pojedinim biračkim mjestima. Ali ipak evo par crtica iz mog života. Zaposlen sam u  srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranječevića u Livnu, magistar sam računalstva i inženjer elektrotehnike, oženjen sam i imam petero djece i živim u D.Rujanima.

3. Zašto dati Vama povjerenje?

Nezahvalno je  govoriti o sebi ali mislim da brojne aktivnosti u zajednici koje sam pokrenuo i/ili realizirao mogu biti jamac stanovnicima Grada Livna da mi ukažu povjerenje na predstojećim izborima.

4. Hoćete li u gradskome vijeću Livna podržati prijedloge i opozicije/vladajućih ukoliko vidite da su za dobrobit livanjskog kraja?

Apsolutno da, Ja osobno kao i ostali kandidati sa liste HDZ1990 podržat ćemo sve prijedloge koji su na dobrobit livanjskoga kraja bez obzira s koje strane prijedlozi dolazili. Mislim da nas je previše koštao dosadašnji način razmišljanja vladajućih koji su manje više apriori odbacivali kvalitetne prijedloge samo zato što nisu dolazili iz njihovih redova.

5. Jeste li za to da se sjednica vijeća ponovo prenose putem lokalnih medija, ili barem da snimke i odluke budu dostupne putem interneta?

Naravno.Kako bi stanovnici grada dobili predodžbu kako ih zastupaju izabrani gradski vijećnici mi iz HDZ1990 smatramo prijeko potrebnim  sjednice gradskog vijeća ponovo prenositi putem gradskog radija i na službenome youtube kanalu Grada Livna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok