U sklopu projekta Razvoj radioamaterizma u HBŽ kojeg provodi Udruženje Ho-Ruk u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Silvija Strahimira Kranjčevića, DVD-om Sv. Ana Lištani, GSS-om HBŽ te Zajednicom radioamatera Hercegbosne, 27.11.2020.g., postavljen je DMR repetitor na vrh planine Tušnice.

Repetitor će omogućiti ostvarivanje digitalnih radioveza s područja cijele Županije pa i šire s cijelim svijetom, a u izvanrednim situacijama poput zemljotresa ili poplava, kada redoviti sustavi komunikacije zakažu, omogućit će hitnim službama potrebnu komunikaciju.

Posebno se zahvaljujemo Zajednici radioamatera Hercegbosne na pruženoj tehničkoj potpori i planiranju projekta kao i turističkoj agenciji Continental Adventure i Elektri Livno na pomoći pri postavljanju opreme.

Zajednica radioamatera Hercegbosne u sklopu redovitih aktivnosti tijekom cijele godine organizira polaganje ispita za stjecanje radioamaterske dozvole. Sljedeći tečaj predviđen je za siječanj 2021.g. u online izdanju te pozivamo zainteresirane buduće radioamatere da se prijave.

Realizaciju projekta omogućili su Federalno ministarstvo obrta i poduzetništva te grad Livno.

Priopćeno je iz udruženja Ho-Ruk.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok