Dana, 5.1.2021. godine oko 20,15 sati djelatnici PP Tomislavgrad su na području svoje odgovornosti djelovanja uočili parkirano motorno vozilo u kojem su se nalazile tri muške osobe koje su djelatnici policije legitimirali i utvrdili da se radi o sljedećim osobama:

Š.S. rođen 1996. godine, M.S. rođen 1994. godine i N. S. rođen 1996. godine iz Tomislavgrada. Nakon utvrđivanja identiteta N.S. je djelatnicima PU Tomislavgrad dragovoljno predao dvije PVC vrećice i jedan smotuljak aluminijske folije u kojima se nalazila biljna tvar koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Svi navedeni su dovedeni u prostorije PU Tomislavgrad, gdje su ispitani u svojstvu osumnjičenika na okolnosti počinjenja KD "Posjedovanje i omogućivanje uživanja opojnih droga " iz čl. 239 KZ F BiH.

Također, dana 9.1.2021. godine oko 18.30 sati su djelatnici PP Livna na području grada Livna legitimirali osobu N.B., rođenog 1991. godine, te je isti dragovoljno predao od PVC folije unutar kojeg se nalazila nepoznata praškasta tvar bijele boje. Od strane djelatnika Odjela za sprečavanje i suzbijanje opojnih droga MUP-a K 10 N.B. je ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti KD "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga " čl. 239 KZ F BiH.

Tijekom jučerašnjeg dana, 10.1.2021. godine u 20,45 sati su djelatnici PP Kupres na djelu magistralnog puta M 16 zaustavili m/v marke "Audi" kojim je upravljao J.H rođen 1969. godine u Bugojnu, a kao suvozač u vozilu se nalazila E.H. rođena 1993. godine u Bugojnu. Isti su legitimirani i E.H. je policijskim službenicima dragovoljno predala smotuljak alu-folije u kojem se po izjavi iste nalazi opojna droga heroin.

U sva tri predmeta navedene supstance su izuzete i poslane na vještačenje. Daljnji operativni rad je u tijeku.

Priopćeno je iz MUP-a HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok