Jučer je u programu radio Livna gostovao Branko Ivković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije. Jedna od tema razgovora je bila trenutna situacija unutar HDZ-a BiH u HB županiji.

Ivković je istaknuo kako problemi unutar HDZ-a u HBŽ-u nisu nastali preko noći navodeći kao se analizom događanja unazad desetak godina došlo do zaključka kako je određena grupacija članova unutar stranke već od 2012.godine krenula s uspostavom paralelnog  stranačkog sustava unutar HDZ-a BiH HBŽ kako bi došli do određenih pozicija, odnosno do vlasti. I to su učinili manipuliranjem s dopisnim glasovima na općim izborima.

Ivković je naveo kako je ova grupacija, predvođena Ivanom Vukadinom ( trenutno predsjednik Vlade HBŽ, op.a.) radila na razbijanju jedinstva HDZ-a BiH u Hercegbosanskoj županiji, a što je sve kulminiralo 2019.godine. „Pokušalo se doći do pomirbe unutar HDZ-a BiH, ali to nije urodilo plodom tako da su članovi ove grupacije isključeni iz stranke i raspušten je OO HDZ-a BiH u Tomislavgradu. I sve je to učinjeno legalno, kako propisuje statut stranke. Iako Ivan Vukadin tvrdi suprotno“, dodao je Ivković.

Kada je u pitanju OO HDZ-a BiH Kupres, koji je odbio incijativu županijske organizacije o isključenju članova Marija Lovrića (trenutno ministar MUP-a HBŽ, op.a.) i Ivana Ivića (zastupnik u Skupštini HBŽ) zbog nepoštivanja odluka predsjedništva stranke, Ivković je naglasio kako su dobili dopis putem whatsappa o odbijanju inicijative i to bez ikakvog obrazloženja dodajući kako i kupreški HDZ BiH radi protivno statutu i aktima stranke. Kao što je to nekada radio duvanjski.

„Uskoro će se sazvati sjednica županijskog odbora stranke gdje ćemo razmotriti aktualne probleme u stranci“, kazao je predsjednik ŽO HDZ-a BiH HBŽ.

Poslušajte što je još rekao o novoj Vladi HBŽ, neuspostavi većine u Gradskom vijeću Livna, stanju u ŠGD "Hercegbosanske šume" Kupres i o predstojećoj tematskoj sjednici Skupštine na kojoj će biti govora o zdravstvenim ustanovama u HB županiji na radiolivno.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok