Gradonačelnik Livna Darko Čondrić, sa suradnicama, posjetio je dječji vrtić Sunčev sjaj gdje se susreo s predstavnicama Provincije Majke divne u čijem vlasništvu je djelovao spomenuti vrtić.

Naime, ova predškolska ustanova je prije godinu i pol dana prestala s radom a povod susreta je ponovno pokretanje njezinog rada. Na sastanku je bila nazočna i generalica reda družbe Sestara Milosrdnica Sv. Vinka Paulskog časna majka Miroslava Bradica iz Zagreba pod čiju generalnu upravu pripada i spomenuta Provincija. Časna majka je zahvalila gradonačelniku na zajedničkom susretu te u ime voditeljica vrtića Sunčani sjaj kazala da je zajednička želja da nešto plemenito i lijepo kao što je rad s djecom bude za bolje sutra kako vrtićkoj ustanovi tako i cijelom gradu.

“Željeli bismo da ponovni rad našeg vrtića doista bude i pomoć i nagrada gradu“, kazala je generalica Miroslava. Gradonačelnik Čondrić je iskazao svoje zadovoljstvo organiziranim susretom. Upoznao je članice Provincije sa trenutačnim stanjem po pitanju smještaja djece vrtićke dobi u gradu Livnu te je govorio o planu izgradnje nove zgrade gradskog suvremenog vrtića.

„Podržavamo inicijativu časnih sestara za ponovnim pokretanjem rada vrtića Sunčani sjaj. To je potrebno našem gradu jer i danas imamo određeni broj roditelja koji nisu u prošloj školskoj godini uspjeli djecu upisati u vrtić i koja se nalaze na listi čekanja. Mi ćemo, kao Grad, biti na raspolaganju za nastavak i poboljšanje suradnje i sa ovom predškolskom ustanovom“, kazao je gradonačelnik Čondrić.

U sklopu posjete upriličen je i kratak obilazak prostorija Sunčanog sjaja kao i predstavljanje aktivnosti tijekom stanke u radu. One se odnose, prije svega na usavršavanje djelatnica koje pripadaju redu časnih sestara s dugogodišnjim radnim iskustvom u radu s djecom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok