"Perspektiva inkluzije u zajednici - metode koje mogu pomoći" naziv je 4. međunarodnog simpozija koji je u četvrtak održan u Livnu.

Organizatori simpozija bili su vrtići "Sunčani most" Mostar i "Sunčani most II" Livno u suradnji s austrijskom nevladinom socijalnom organizacijom Diakoniewerk, a uz financijsku potporu Saveznog ministarstva zapošljavanja, socijalnih pitanja i zaštite potrošača Republike Austrije.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica vrtića "Sunčani most II" iz Livna Tina Mihaljević, način na koji se neko društvo odnosi prema najranjivijim skupinama, osobito djeci s različitim poteškoćama u razvoju, govori o civilizacijskom stupnju razvoja koje je dosegnulo to društvo.

- Nažalost, Bosna i Hercegovina je trenutno pri dnu te ljestvice. Austrijska socijalna organizacija Diakoniewerk, uz financijsku potporu Saveznog ministarstva za socijalna pitanja, zdravlje, njegu i zaštitu potrošača Republike Austrije, redovito, kroz različite projekte, osigurava uvjete za stručno napredovanje svih osoba zaposlenih u različitim ustanovama u čijem je fokusu odgojno-obrazovni rad s djecom, pa je u sklopu tih aktivnosti organiziran i današnji seminar - kazala je Mihaljević.

Predavači na simpoziju bili su ugledni stručnjaci: dr.sc. Bojan Radić iz Zenice, prof. Mihaela Grubišić iz Zagreba te dr.sc. Amela Ibrahimagić iz Tuzle.

Današnjem simpoziju nazočili su, među ostalim, članica uprave Diakoniewerka dr. sc. Daniela Palk te ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ Gordana Nakić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok