Općinski sud u Livnu, Rješenjem od 06. listopada 2021. godine, potvrdio je optužnicu s kaznenim nalogom Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv osumnjičenog L.V., rođenog 1999. godine u Livnu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Optuženom se stavlja na teret da je, suprotno odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, dana 05. kolovoza 2021. godine u Livnu, u ulici Župana Želimira, neovlašteno posjedovao opojnu drogu tipa “Cannabis”, u količini od 19,2 grama, a koju je djelatnicima Sektora kriminalističke policije, Odjeljenja za suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona 10 Livno, prilikom legitimiranja dobrovoljno predao.

Navodi se iz Tužiteljstva.

U skladu s člankom 78. i 239. stavak 4 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine prema optuženom je predloženo izricanje sigurnosne mjere oduzimanje predmeta i to opojne droge “Cannabis” u pronađenoj količini.

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Livnu je za dan 27. listopada 2021. godine zakazao ročište radi razmatranja kaznenog naloga protiv optuženog.

Za kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz članka 239. stavak 3 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se optužnicom Kantonalnog tužiteljstva K 10 optuženom stavlja na teret predviđena je kazna zatvora do 1 (jedne) godine.

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja."

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok