Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić nada se kako će Dom naroda Federacije BiH uskoro usvojiti Prijedlog izmjena Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata u Federaciji BiH.

Predloženim zakonskim izmjenama profitirat će općine koje na svom području imaju hidroakumulacijske energetske objekte, poput Livna i Tomislavgrada.

U slučaju Tomislavgrada, po riječima općinskog načelnika Ivana Buntića, općinski proračun mogao bi dobiti dodatna tri milijuna maraka.

- Do sada smo od naknada za korištenje voda iz Buškog jezera dobivali u prosjeku dva milijuna maraka godišnje, s tim da bi u hidrološki lošim godinama naknada znala pasti i na samo 800.000 maraka - izjavio je načelnik Buntić za Fenu.

On podsjeća da je općina Tomislavgrad po površini jedna od najvećih u Bosni i Hercegovini zbog čega općinska vlast izdvaja značajna sredstva za održavanje vodovodne, cestovne i druge infrastrukture.

- S dodatnih tri milijuna maraka u općinskom proračunu moglo bismo ozbiljno razmišljati o snažnoj demografskoj i gospodarskoj politici, uz početak i završetak još par velikih energetskih projekata koji se rade u našoj općini ili će uskoro započeti - poručio je općinski načelnik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok