Postupajući po žalbi Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, izjavljenoj na presudu Kantonalnog suda u Livnu, kojom je Ajnur Nicu ( 22 godine ), radi kaznenog djela Ubojstva iz čl. 166. stavak 2. točka d) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina,  Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je dana 06. listopada 2021. godine,  donio Rješenje kojim se uvažava žalba tužiteljstva, ukida se presuda i predmet se vraća Kantonalnom sudu u Livnu na ponovno odlučivanje.

Podsjećamo da je sudbeno vijeće Kantonalnog suda u Livnu dana, 23. lipnja 2021. godine izreklo prvostupanjsku presudu kojom je optuženik Ajnur Nicu (22) oglašen krivim za kazneno djelo Ubojstvo iz članka 166. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

Postupajući tužitelj je u zakonom predviđenom roku izjavio žalbu na navedenu presudu  iz svih žalbenih razloga propisanih Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, između ostaloga i na odluku o kazneno pravnoj sankciji.

Vijeće Vrhovnog suda  Federacije Bosne i Hercegovine je istodobno prema optuženom Ajnuru Nicu odredilo i mjeru pritvora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok