Poslije posljednje održane tematske sjednice posvećene negativnom financijskom izvješću za Općinu Drvar za 2020. godinu, koji je uradio Ured za reviziju institucija  Federacije Bosne i Hercegovine, Općinsko vijeće  je zatražilo od načelnice Općine Drvar Dušice Runić da podnese neopozivu ostavku.

Također je zatraženo od istražnih organa da provedu radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdila točna odgovornost za utvrđene nepravilnosti te provjere sumnje postoje li kriminalne radnje načelnice Runić.

Ovaj zaključak na današnjoj sjednici OV Drvar donijeli su vijećnici stranaka DNS, SNS FBiH, SP, HDZ 1990 i neovisni vijećnici, a razlozi su brojne  utvrđene nepravilnosti u financijskom poslovanju Općine Drvar u kojem nema gotovo ništa pozitivno.

Posebnu pažnju izazvao je nalaz revizora da nije moguće utvrditi utrošak donatorskih sredstava u iznosu od 1.427.090 KM. Kako se radi o sredstvima koja je Republika Srbija putem Vlade Republike Srpske donirala općini Drvar, ovo je izazvalo burnu reakciju i vijećnika i čitave javnosti Drvara, a što dodatno potkrepljuje mišljenje da postoje kriminalne radnje načelnice Runić.

Također je utvrđeno, da je financijski rezultat precijenjen za iznos od 30.928 KM, a nije uključen u godišnje izvješće o izvršenju proračuna, utrošak tekuće rezerve nije uključen u bilans stanja, manjak u blagajni i na računima Općine u iznosu od 53.000 KM, kao i neevidentiranje obveza po kreditu u iznosu od 781.062 KM, ovo je dio negativnosti za koje je načelnica Runić nema adekvatan odgovor.

Kako izvješće revizije ne sadrži ni jedan pozitivan segment, Vijeće traži odgovornost načelnice za ovakvo stanje i njenu neopozivu ostavku, a kompletno Izvješće o financijskoj reviziji može se  naći na web stranici Općine Drvar i Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok