Gradonačelnik Livna je objavio javni konkurs za izradu idejnog rješenja uređenja "Centra III".

Projektnim zadatkom za izradu idejnog rješenja Urbanističkog projekta "Centar III" obuhvaćen je prostor ukupne površine cca od 2 ha. Granice obuhvata područja nalaze se između ulica: na sjeveru Obrtničke, na istoku djelom Ul. Stjepana Radića, na jugu djelom Ul. Gabrijela Jurkića i na zapadu djelom Ul. kneza Mutimira i Trga branitelja Livna. Piše Ekapija.

- Za potrebe izrade plana, nositelji pripreme će osigurati geodetsko snimanje terena i izradu geodetskih podloga za potrebe izrade plana, - dodaje se.

Rok za prijem radova je do 17.12.2021 godine do 10:00 sati.

- Za prvonagrađeni rad planiran je iznos od 5.000 KM, a ukoliko se na konkurs prijavi samo jedan kvalificiran ponuditelj i njegov rad bude ocijenjen kao zadovoljavajući, navedenom ponuditelju se dodjeljuje ukupni fond nagrde u iznosu od 5.000 KM. Ukoliko se na natječaj prijavi više kvalificiranih ponuditelja povjerenstvu za odabir idejnog rješenja samostalno odlučuje o dodjeli nagrade prvoizabranom autoru idejnog projekta - istaknuto je u konkursu.

U projektnom zadatku su date i posebne smjernice za izradu idejnog rješenja:

- Neophodno je oblikovati prostor ispred i pred zgradom Grada. U središnjem dijelu bloka treba ostaviti komunikaciju istok-zapad koja i danas egzistira i dijeli blok na dva djela. U ovom djelu treba riješiti što veći broj mjesta za parkiranje, ne samo za blok već i za ostali dio centra grada.

- Rješenjem formirati manji trg-plato ispred ulaza u zgradu općine to je potrebno s obzirom na reprezentativnost i značaj te zgrade. Od tog trokutastog trga i ljevkastog zelenila vodila bi pješačko – kolska površina koja
bi blok ka istoku dijelila na dva djela.

- Poštivati maksimalno vlasničke odnose, uvrstiti u plan izdate građevinske dozvole.

- Zadržati postojeće namjene objekata.

- Način rekonstrukcije i oblikovanja postojećih objekata kao i uvjeta izgradnje i oblikovanja novih objekata.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok