Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavještava proizvođače mlijeka da je u tijeku podnošenje prijava proizvodnje P-1 obrazaca za proizvodnju mlijeka.

Pozivaju se proizvođači svježeg kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka da što prije izvrše ažuriranja u RPG i RK, u općinskim službama i prikupe potrebnu dokumentaciju, kako bi na vrijeme predali P-1 obrazac. Pri podnošenju P-1 obrasca za proizvodnju kravljeg, ovčjeg ili kozjeg mlijeka potrebno je  priložiti sljedeću dokumentaciju:

Kopiju putovnica za goveda na ime klijenta
Kopiju ugovora sa registriranim otkupljivačem/prerađivačem kojem isporučuje mlijeko
Kopiju Privitka V ( Potvrde o provedenim obveznim mjerama)
Porezno uvjerenje da nema poreznih dugovanja, izdano u 2022. godini (fizičke osobe,obrti i d.o.o). od nadležne porezne uprave
Uvjerenje Uprave za neizravno oporezivanje ( obrti i d.o.o.) da nisu u sustavu PDV-a ili ako jesu da nemaju poreznih dugovanja za 2021. godinu izdato u 2022. godini).

Popunjen P-1 obrazac za proizvodnju svježeg kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka s propisanom dokumentacijom poljoprivredni proizvođači mogu osobno predati u pisarnici ( ured br.3) u zgrade Vlade HBŽ ili poslati putem pošte na adresu: Ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva HBŽ Stjepana II Kotromanića 16 80101 Livno

S obzirom na broj kooperanata i obimnu dokumentaciju koja se treba pregledati tijekom obrade po zaprimanju u MPVŠ, cilj ove obavijesti je da Ministarstvo  na vrijeme pregleda zaprimljenu dokumentaciju i u što kraćem roku, nakon usvajanja Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022.godinu iz Proračuna F BiH. poslalo zahtjev za  isplatu poticaja za proizvodnju mlijeka u Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok