U područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije (ZZO HBŽ) za tekuću godinu prodano je 23.797 premija zdravstvenog osiguranja, čime je ta ustanova ostvarila prihod od 713.910 maraka.

Premije zdravstvenog osiguranja, odnosno markice, počele su prodavati 1. prosinca 2021. godine po cijeni od 30 maraka te su se mogle kupiti u svim područnim uredima ZZO-a HBŽ-a do 1. ožujka ove godine.

Od vremena kad su se premije počele prodavati kupovina se za razliku od ranijih godina odvijala putem organizacija ovlaštenih za obavljanje poslova platnog prometa (banke, pošte).

Od navedenog broja najviše je markica prodano u Livnu, njih 11.638, zatim slijedi Tomislavgrad sa 6.616, potom Drvar s 2.760, Glamoč 1.226, Kupres 954, dok su u Bosanskom Grahovu prodane 603 markice.

Iz ZZO-a podsjećaju da su osiguranici koji imaju markice na svojim zdravstvenim knjižicama potpuno oslobođeni plaćanja participacije za 131 definiranu medicinsku uslugu, a djeca do 15 godina oslobođena su plaćanja participacije i pojedinih dijagnoza, a kupljena markica vrijedi i za zdravstvene usluge pružene u SKB-u Mostar.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok