Prijevoznici iz Hercegbosanske županije koji se bave međugradskim prijevozom radi rasta cijena goriva zatražili su od lokalnih vlasti odobrenje o povećanju cijena putničkih karata.

Direktor tvrtke "Ćićko commerce" Ivan Kovačević kazao je Feni kako su zahtjev o povećanju cijena karata za 15 posto uputili Gradskoj upravi Livno te da će isti zahtjev biti poslan i Općini Tomislavgrad.

Kako cijena nafte iz dana u dan ide prema gore bili su primorani, kako ističe, zatražili da im se odobri povećanje cijena karata u međugradskom prijevozu, dok u međunarodnom prijevozu sami formiraju cijene koje su trenutno iste, kao prije krize.

Iz druge tvrtke za prijevoz putnika Livno-Bus naglašavaju, pak, kako prate situaciju oko poskupljenja, no da zasad neće dizati cijenu karata.

- S obzirom na kupovnu moć naših ljudi i stanje u BiH gledamo da pored svih poskupljenja, cijene karata ostanu ovakve kakve jesu i da Livno Bus na ovaj način da svoj doprinos putnicima u krizi koja je nastupila – kazao je Mario Pavlinović, vlasnik livanjske tvrtke Livno-Bus. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok