Objedinjena turistička ponuda Hercegbosanske, Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije biti će predstavljena danas i sutra na međunarodnom mediteranskom turističkom sajmu u Tel Avivu (IMTM 2022).

Predstavnici triju navedenih županija sudjelovati će u naredna dva dana na sajmu, te predstaviti i nastojati privući što veći broj zainteresiranih posjetitelja da posjete prostore ove tri županije.

Međunarodni turistički sajam u Tel Avivu (IMTM 2022) je globalni događaj i najveći kao takav na području Mediterana. Izvrsna je prilika to za umrežavanje i povezivanje svih razina poslovanja i usluga u oblastima turizma, ujedno je sajam također službeno i jedina turistička izložba za tržište turizma u državi Izrael. Specifičnosti sajma su također mnogobrojni sastanci, seminari, konferencije, prezentacije aktualnih noviteta u oblastima komercijalnog turizma. Vrijeme pandemije uveliko je utjecalo na turistički sektor, zato ovaj sajam još više dobiva na svojoj važnosti i mnogi ga  gledaju kao početak ponovnog turističkog procvata diljem svijeta. Porast broja izlagača i posjetitelja svake godine, jedna su od glavnih karakteristika sajma. Oko 2000 izlagača iz 57 država svijeta zauzeti će svoje mjesto na ovogodišnjem sajmu, među njima brojni nacionalni i regionalni turistički uredi, konferencijski centri, hoteli, spa i golf odmarališta, kruzerske tvrtke, tvrtke za iznajmljivanje automobila, zrakoplovne tvrtke, zemaljski agenti, turoperatori, destinacijske menadžment tvrtke, trgovinska udruženja, trgovinske publikacije i pružatelji tehnologija u oblastima turizma.

Ispred Vlade Hercegbosanske županije svečanom otvaranju sajma, jutros koji je započeo radnim doručkom, prisustvovali su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Božo Perić. Pored njih otvaranju su nazočili i predstavnici izvršne vlasti iz Hercegovačko-neretvanske županije, predsjednik Vlade, Nevenko Herceg i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, Donko Jović, te predstavnici županije Zapadno-hercegovačke. Delegaciju iz Hercegbosanske, Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije čine predstavnici lokalnih zajednica, javnih poduzeća, ugostitelja, hotelijera i turističkih agencija s područja navedenih županija.

Predstavnici Vlade HBŽ, predsjednik Vukadin i ministar Perić također će za vrijeme trajanja sajma održati  brojne sastanke u cilju nastavka uspješno započete trilateralne suradnje između Države Izrael, Republike Hrvatske i tri županije s područja BiH.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok