U organizaciji Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije u periodu od 4. do 11. travnja tekuće godine održana je obuka vatrogasaca s prostora Hercegbosanske županije.

Obuka je izvedena u suradnji s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko Neretvanske županije koja je osigurala predavače i ispitno povjerenstvo. Polaganje ispita je održano 11. travnja 2022. u Tomislavgradu. Kandidati su bili iz Civilne zaštite općine Bosansko Grahovo, DVD Korita Bosansko Grahovo, DVD Glamoč, DVD Kupres, PVP Livno i PVP Tomislavgrad.

Uprava civilne zaštite HBŽ ovom obukom i polaganjem ispita iz oblasti vatrogastva povećala je broj školovanih vatrogasaca, a kako je do sada na prostoru HBŽ bio deficit obrazovanih vatrogasaca u planu imaju i u narednim godinama nastaviti s ovakvom vrstom obuke iz oblasti vatrogastva. U prethodne tri godine broj obučenih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca se značajno povećao. U sustavu obuke koje organizira Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije do sada je školovano 54 profesionalna i dobrovoljna vatrogasca sa područja Hercegbosanske županije.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Tomislavgrad koja je ustupila svoje prostorije i materijalno tehnička sredstva za izvođenje nastave i Civilnoj zaštiti općine Tomislavgrad na osiguranju predavaonice i tehničkoj potpori.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok