Disciplinski postupak protiv Olivera Badrova, sudca Općinskog suda u Livnu, koji se pred Uredom disciplinskog tužitelja (UDT) vodi zbog “neopravdanog kašnjenja u izradi odluka”, bit će nastavljen početkom svibnja.

Disciplinska tužiteljica Dejana Bojanić kazala je kako je disciplinska tužba precizirana, te da su neke od točaka obrisane. Predložila je ulaganje u spis 18 materijalnih dokaza, dok je Emir Karača, punomoćnik tuženog, predložio saslušanje tri suca iz Općinskog suda u Livnu i jednog iz Kantonalnog suda. Dodao je kako ima više od 150 dokaza. Piše Detektor.ba.

Bojanić je rekla kako “nisu predloženi svi suci, već je izabrano selektivno”, te da se Ured protivi ovim dokazima.

Karača je objasnio da sve što se optuženom Badrovu stavlja na teret jeste uobičajena praksa i da na taj način postupaju svi suci, kao i to da ne postoji “namjerno, uporno odugovlačenje postupka” od strane optuženog.

Prema njegovim riječima, optuženi nije imao mogućnost da se izjasni po određenim točkama, dok je tužiteljica Bojanić kazala kako je Ured izjašnjenje od optuženog zatražio dva puta, međutim posljednji put odgovor nije dobila u roku.

Optuženi Badrov je rekao da nije primio zahtjev za izjašnjenje. UDT mu disciplinskom tužbom na teret stavlja “neopravdano kašnjenje u izradi odluka ili druge radnje u vezi s obavljanjem dužnosti sudije ili bilo kakvo drugo ponovljeno nepoštivanje dužnosti sudaca”.

Na jučerašnjem ročištu dogovoreno je da će se nastavak pripremnog ročišta održati 6. svibnja. Tada će Karača dostaviti sve dokaze, kako bi svi imali mogućnost upoznavanja s dokumentacijom i izjašnjenja o dokazima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok