Obilaskom sektora livanjske bojišnice i sjećanjem na Domovinski rat 13. travnja započela je proslava 30. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja.

Predstavnici Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, branitelji te gradonačelnik Darko Čondrić sa suradnicima posjetili su sve sektore livanjske bojišnice te uz paljenje svijeća i polaganje vijenaca odali poštovanje svim poginulim braniteljima Livna. Sveta misa služena je u crkvi u Priluci.

Program proslave bit će nastavljen u subotu 16. travnja petnaestim livanjskim kupom natjecanja u športskom ribolovu.

Izložba Li-arta – dvadeset pet godina djelovanja livanjskog likovnog kruga je u utorak 19. travnja u 18 sati u franjevačkom muzeju, a međuškolsko sportsko natjecanje je u srijedu 20. travnja.

Livanjskim maturantima bit će održan sat povijesti Livno u Domovinskom ratu u četvrtak 21., a sveta misa za poginule branitelje je u župnoj crkvi Svih svetih u petak 22. travnja u 18 i 30.

Središnja svečanost proslave na 23. travnja započet će mimohodom od Trga Domovinskog rata prema Narodnom svučilištu gdje će u 11 sati zapoočeti svečana sjednica Gradskog vijeća Livna nakon koje je predviđeno polaganje vijenca i paljenje svijeća.

Proslava će se, uz prigodan program, nastaviti u Rujanima i Čelebiću uz služenje svetih misa. U 18 sati u kino dvorani Narodnog sveučilišta klapa Sv. Juraj-Hrvatske ratne mornarice održat će koncert.

Članovi biciklističkog kluba Livno vožnju u znak sjećanja na travanjska događanja vozit će u subotu 24. travnja. Krenut će s Trga kralja Tomislava prema Rujanima.

Raspisan je i natječaj za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola o temi „Suncem obasjano Livno“ od kojih će najbolji biti nagrađeni.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok