Župa sv. Josipa Drvar odlučila je u vremenu korizme provesti duhovnu inicijativu protiv bogopsovke. Osim što se u propovijedima na sv. Misama govorilo o drugoj Božjoj zapovijedi i o bogopsovci i bogohuljenju kao najtežim prekršajima te zapovijedi, željelo se i na izvanjski način kajati za taj grijeh našeg naroda i dati neku zadovoljštinu za počinjene grijehe na tom području.

Tim povodom je kroz korizmene petke upriličena pobožnost križnog puta kod križa na gradilištu nove župne crkve, a svakodnevni zajednički župni post o kruhu i vodi te euharistijska klanjanja imali su kao nakanu davanje zadovoljštine za grijeh bogopsovke.

To je bila i jedna od nakana župnog hodočašća u Međugorje koje je upriličeno na Cvjetnu subotu 9. travnja, poebno u molitvi križnog puta uz brdo Križevac.

Kao trajni plod te duhovne inicijative ostat će veliki bilbord postavljen ispred nove crkve u izgradnji, uz magistralnu cestu Drvar-Livno, na kojem je – s jedne strane – prikazano Isusovo krvavo lice s natpisom: „Dao sam život za tebe. Zašto me psuješ?“, dok su s druge strane bilborda prikazane osobe Presvetog Trojstva uz dva zaziva iz pohvala Božjem imenu: „Blagoslovljen budi Bog. Blagoslovljeno njegovo sveto Ime.“

Na poticaj đakona vlč. Pere Vladića, koji obavlja svoj đakonski praktikum u župi Drvar, bilbord je – kao svoj dar duhovnoj inicijativi - dao izraditi i postaviti župljanin iz Drvara Pero Zorić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok