Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto sastali su se danas u Livnu s članovima predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije Dragan Konta upoznao je stranačko vodstvo sa stanjem i aktivnostima HDZ-a BiH na području županije, uz planirane aktivnosti za pripremu Općih izbora.

U raspravu su se uključili svi nazočni o aktivnostima po općinama i gradovima ove županije, iznoseći projekte i prijedloge koje bi bilo neophodno uvrstiti u strategiju HDZ-a BiH za Opće izbore.

Predsjednik Čović informirao je nazočne o trenutnim političkim prilikama u BiH. Unatoč tomu što se nisu stekli formalno-pravni uvjeti za održavanje Općih izbora, HDZ BiH i sva stranačka infrastruktura se priprema za izborni proces.

Obilasci terena poslužiti će kao priprema i biti osnova za usvajanje jasnih zaključaka i smjernica budućeg djelovanja. Središnji odbor i Predsjedništvo, koji će zasjedati sutra u Mostaru, raspravit će te izglasati potrebe dokumente i strategiju nastupa na Općim izborima 2022.

Također, utvrđeno je kako će stranka pomoći onim područjima Hercegbosanske županije, kojima je pomoć u pripremi izbora i izbornih aktivnosti potrebna.

Razgovarano je o mogućoj suradnji sa strankama Hrvatskog narodnog sabora i zajedničkim aktivnostima u pripremi Općih izbora u Hercegbosanskoj županiji, gdje je istaknuta spremnost i otvorenost za suradnju.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok