Načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić potpisao je u petak ugovore o utvrđivanju međusobnih prava i obveza u vezi subvencioniranja stjecanja prve stambene nekretnine sa 26 korisnika subvencije.

Proračunom Općine Tomislavgrad za tekuću godinu planirana su sredstva u iznosu od 200.000 maraka, a temeljem Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji i samohranih roditelja na području općine Tomislavgrad i konačne liste za subvencioniranje stjecanja prve stambene nekretnine mladih obitelji i samohranih roditelja, te okončane procedure, potpisano je 26 ugovora za spomenutu namjenu, ukupne vrijednosti 185.022 maraka.

Ovisno o ispunjenim uvjetima radi se o iznosima od 3.000 do 7.500 maraka po korisniku.

Naime, općina Tomislavgrad je objavila Javni poziv za subvencioniranje stjecanja prve stambene nekretnine mladih obitelji i samohranih roditelja s područja općine Tomislavgrad.

Pravo na subvencioniranje stjecanja prve stambene nekretnine imaju bračni parovi pod uvjetom da jedan od njih u trenutku podnošenja zahtjeva nije stariji od 35 godina te samohrani roditelji bez obzira na dob, a čija djeca u trenutku podnošenja prijave nisu starija od 18 godina.

Općina će subvencionirati stjecanje prve stambene nekretnine u iznosu do najviše 100 maraka po metru četvornom stambene površine, a subvencionirat će se najviše 75 četvornih metara površine, tako da iznos subvencije po korisniku ne može biti veći od 7.500 maraka.

Potpisnici ugovora nisu krili svoje zadovoljstvo, a kratko im se obratio i općinski načelnik koji je kazao kako su mu u središtu mladi i opstanak na području Tomislavgrada te će se ova odluka nastaviti provoditi i ubuduće. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok