Izložbom slika i fotografija u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica u petak je završen projekt "Oboji moj svijet", koji je realizirala Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Put u život - PUŽ” Livno uz podršku Ministarstva znanosti, kulture, prosvjete i športa HBŽ-a.

Izložene slike nastale su na radionicama "Moj san" i "Slikanje kroz igru" u kojima su sudjelovala djeca i odrasle osobe s teškoćama u razvoju, a radionice je vodila slikarica Maje Puđa, dok su fotografije rezultat rada članova udruge "Puž" uz mentorstvo profesionalnih fotografa s područja Livna.

- Ovo je njihova prva ovakva izložba u kojoj je sudjelovalo oko 20 djece, odnosno članova naše udruge uz mentorstvo slikarice Maje Puđa i volontiranje članova Marijanske vinkovske mladeži. Rezultati rada vidljivi su kroz dvadesetak izloženih slika na platnu koje su naslikane upravo iskrenim srcima - kazala je Nataša Kalfič iz udruge "Puž".

Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod bit će usmjeren u podršku rada Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “PUŽ”. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok