U organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Kulturno-informativnoga centra Tomislavgrad i HKUD Crvenice 9. i 10. rujna u Tomislavgradu održava se manifestacija "1. Dani Petra Miloša".

Prvog dana, u petak, u kinodvorani KIC-a u Tomislavgradu upriličena je dodjela nagrada "Petar Miloš" za kratku priču, po natječaju koji je provelo Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne, a na koji je pristiglo devedeset i devet priča.

Po riječima predsjednika Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivana Bakovića, prosudbeno povjerenstvo DHK HB izabralo je tri najbolje.

Povjerenstvo su činili Ivan Sivrić kao predsjednik, Sonja Jurić, članica i Mirko Ćurić, član.

Prema njihovoj ocjeni, prvu nagradu za kratku priču "Petar Miloš" je dobio Željko Kocaj iz Viteza za priču "Kriv je naslov" , drugu nagradu je dobila Roberta Nikšić iz Mrkonjić grada za priču "Ni dobro ni loše", a treću nagradu je dobila Ivana Ćurić iz Tomislavgrada za priču "Nevista".

Uz dodjelu nagrada izvedeno je nekoliko igrokaza po tekstovima Petra Miloša u izvedbi Škole mjuzikla i glume KIC-a Tomislavgrad te je pročitana nagrađena priča.

Drugi dan ove manifestacije se nastavlja u izletištu Studena u Crvenicama pored Tomislavgrada s programom "ljudikanjem" i druženjem uz nastup HKUD Crvenice.

Inače, ovu manifestaciju su financijski podržali Općina Tomislavgrad, Ured za Hrvate izvan RH, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ i Fondacija za bibliotečne djelatnosti FBiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok