Gradski odbor HDZ 1990 osuđuje jučerašnju odluku Gradskog vijeća kojom se daje suglasnost na poskupljenje grijanja u Gradu Livnu i time čini dodatni udar na građane.

Naime, na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Livno dana je suglasnost na poskupljenje grijanja stanovnicima Grada Livna od 100% i poduzećima za čak 225%. HDZ 1990 je bio protiv donošenja ovakve odluke. Da pojasnimo, građani koji su mjesečno izdvajali 100 KM za grijanje sada će za tu stavku izdvajati 200 KM. O izračunima za poduzetnike nećemo ni govoriti jer je sigurno da će se promašenost ovakve odluke uskoro vidjeti kroz zatvaranja poslovnih objekata i prijelaz na vlastite izvore grijanja čime će investicija u toplanu postati besmislena.

Pitamo se čak je li razlog ovolikog poskupljenja nezadovoljstvo HDZ-a BiH i njihovih kadrova u Komunalnom zbog loših rezultata za Skupštinu Hercegbosanske županije?

U netom završenoj kampanji svim političkim strankama i političarima su bila puna usta građana i poboljšanja njihova života, a 15 dana nakon izbora Grad Livno vršu neviđeni udar na svoje građane i poduzetnike.

Mišljenja smo da je gradska uprava morala postupiti po odlukama gradskog vijeća vezano za komunalnu naknadu za Buško jezero, kao i po Zakonu o izdvajanju dijela prihoda od potopljenih hidroakumulacija, te od HEP-a tražiti pripadajući iznos naknade koji je višestruko veći od one koju Grad Livno sada dobiva, a sredstva od te naknade Grad Livno je morao upotrijebiti za ublažavanje posljedica energetske krize i tako spriječiti daljnje siromašenje i iseljavanje građana Livna.

Pozivamo stranke i pojedince koji su glasali za ovakvo poskupljenje grijanja u Gradu Livnu da preispitaju svoju odluku i da cijene ublaže sukladno stvarnim mogućnostima stanovništva, pa makar to bilo i na štetu gradskog proračuna jer krizna vremena zahtijevaju odlučne, a ne kukavičke odluke.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok