Mednarodni grafični likovni center (MGLC) iz Ljubljane poseban je muzej čiji identitet proizlazi iz nasljeđa bijenala grafike i umjetnosti tiska od sredine 20. stoljeća do danas.

MGLC je također značajan promicatelj suvremene umjetnosti s naglaskom na grafiku. Izložba Suvremeno = svježe donosi pregled najnovije grafičke produkcije deset slovenskih umjetnika različitih naraštaja u posljednjih pet godina. U svojim umjetničkim praksama, u svome pristupu, jeziku i istraživanju oni stvaraju fluidne i multidisciplinarne prizore našega doba. Većina tih umjetnika pomiče granice grafičkoga medija.

Umjetnici se koriste širokim rasponom tehničkih, formalnih i konceptualnih praksi. Nisu usredotočeni samo na tehničko znanje.  Njihova djela, naime, otkrivaju različite stupnjeve stvaralačkoga procesa. Svaki umjetnik ima poseban i interdisciplinaran pristup koji ujedinjuje tradicionalne metode tiska s različitim medijima i strategijama predstavljanja.

Svoj izbor umjetnika i njihovih radova kustosica mag. Breda Škrjanec temeljila je  na tematskim i konceptualnim trendovima koji se pojavljuju u suvremenoj grafici, ali i umjetnosti općenito.

Izložba će biti otvorena danas 10.11. u 18 sati u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica u Livnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok