Gradonačelnik Livna Darko Čondrić, sa savjetnicima Sanjom Kovčalijom i Ivanom Vujevom te direktorom JP Komunalno Livno Filipom Milićem boravio je u radnoj posjeti Osječko – baranjskoj županiji i gradu Osijeku.

Susreli su se sa županom Ivanom Anušićem, zamjenikom župana Matom Lukićem i zamjenikom gradonačelnika Grada Osijeka Draganom Vulinom. Razlog posjeta je povezivanje i produbljivanje suradnje Livna i Osijeka posebno u prekograničnoj suradnji. Gradonačelnik Čondrić je tamošnjim novinarima izjavio da je riječ o nastavku ranijih susreta i o sastanku s ciljem jačanja suradnje i povezanosti kroz nacionalne interese ali i kroz zajedničke projekte. „Naša delegacija je došla ovdje čuti iskustva s ovog područja, s obzirom da je Hrvatska već niz godina u Europskoj uniji i ima pozitivna iskustva koja nama u Livnu i Bosni i Hercegovini dobro dođu. Ono što Livno može ponuditi odnosi se prije svega na segment gospodarstva i mljekarske proizvodnje, potom proizvodnje ekološke i zdrave hrane, malih i srednjih poduzeća i OPG-ova, ali i proizvodnje meda“ – kazao je gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

Zadovoljstvo posjetom izrazio je i župan Anušić koji je naglasio važnost suradnje Razvojne agencije Osječko-baranjske županije i Grada Livna kako na projektima prekogranične suradnje tako i na onim s područja poljoprivrede. Mogućnost suradnje Livna i Osijeka vidi i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin koji je kazao da je Grad Osijek otvoren i spreman na suradnju svim svojim kapacitetima i iskustvima.

Posjet izaslanstva Livna bila je prilika susresti se s predstavnicima Livnjaka koji žive niz godina u Osijeku s predstavnikom osječke zajednice Livnjaka Darkom Ojvanom te počasnim građaninom Livna Marijom Nađom koji je dao nemjerljiv doprinos u obrani Livna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok